Παρασκευή, 18 Απριλίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

130ο Δημοτικό Αθηνών-Εράσμους :”Υπήρχε ένα δάσος…δεν ήμαστε εκεί, δε θα είμαστε εκεί…θα υπάρχει όμως το δάσος”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

130ο Δημοτικό Αθηνών-Εράσμους: ”Υπήρχε ένα δάσος…δεν ήμαστε εκεί, δε θα είμαστε εκεί…θα υπάρχει όμως το δάσος” – Ενημέρωση για την κινητικότητα erasmus.

130ο Δημοτικό Αθηνών-Εράσμους

Σε κινητικότητα δια του Προγράμματος erasmus συμμετείχε το 130ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών με θέμα ”Υπήρχε ένα δάσος…δεν ήμαστε εκεί, δε θα είμαστε εκεί…θα υπάρχει όμως το δάσος” και σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σημασία διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας των οικοσυστημάτων

Η ομάδα, αποτελούμενη από τις εκπαιδευτικούς Παλαιογιάννη Παναγιώτα και Μορτάκη Πηνελόπη καθώς και από τους μαθητές της ΣΤ τάξης Βλάχο Γεώργιο, Δημητριάδη Φιλαρέτη και Μενύχτα Δημήτριο, ταξίδεψε στο σχολείο I.C Pianello VT στο Agazzano της Ιταλίας, ώστε να συμμετέχει στο  πρόγραμμα “There was a forest-we were not there,there will be no us-there will be a forest”, με συνεργάτες μαθητές και δασκάλους από την Ιταλία, την Κύπρο και την Πολωνία ,που ήταν ο συντονιστής του προγράμματος.

Στο σχολείο έτρεξε όλο το πρόγραμμα με τις αρχές STEAM.

Μέσα στο δάσος με επιστημονικό τρόπο έγιναν μετρήσεις, η ομάδα ανακάλυψε είδη φυτών, γνώρισε ένα πολύτιμο οικοσύστημα και ένοιωσε τη ζωή του. Γυρίζοντας στην τάξη,  με την βοήθεια της τεχνολογίας η ομάδα δημιούργησε logo, αφίσες και ζωγραφιές. Μελέτησε κείμενα και ποιήματα για το δάσος, ακόμα και τραγούδια και έκανε τη δική της παραγωγή γραπτού λόγου.

Σύμφωνα με όσα λέει η ομάδα

“Πολύ σημαντικό ήταν ότι μάθαμε να συνεργαζόμαστε με παιδιά από άλλες χώρες για έναν κοινό σκοπό, εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας στην Αγγλική γλώσσα, ανταλλάξαμε απόψεις, μάθαμε για τον τρόπο ζωής των άλλων παιδιών και νιώσαμε πολίτες της Ευρώπης! Τώρα είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε ό,τι μάθαμε και να ενημερώσουμε και τους συμμαθητές μας! Υπέροχη εμπειρία!!!”

Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση του σχολείου ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Ερευνα PISA 2025: Ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή 8.500 μαθητών, 500 εκπ/κών, σε 245 Γυμνάσια και Λύκεια 

Στοιχεία εγγραφών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία: 71.181 παιδιά στα Δημοτικά και 66.931 στα Νηπιαγωγεία 

Δύο νέα ευρωπαϊκά έργα από το ΙΕΠ: TA Maker Education-Καινοτομία και Δημιουργικότητα στην Εκπ/ση & EMPOWER-Στηρίζοντας τις γυναίκες στις ΤΠΕ 

Πριν φύγετε

Η Ενωση Διοικητικών Δικαστών αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα περί μη επιστροφής των δώρων

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply