Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διαδικτυακή εκδήλωση ΔΟΕ-26.01.2025: «Εκπαιδευτική κοινότητα. Επικοινωνία και συνεργασία ή πλατφόρμες και ποινικοποίηση;»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαδικτυακή εκδήλωση ΔΟΕ-26.01.2025: «Εκπαιδευτική κοινότητα. Επικοινωνία και συνεργασία ή πλατφόρμες και ποινικοποίηση;» – 1η κεντρική δράση για το 2025.

Διαδικτυακή εκδήλωση ΔΟΕ-26.01.2025

Διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιεί η ΔΟΕ σήμερα Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025, με τίτλο: «Εκπαιδευτική κοινότητα. Επικοινωνία και συνεργασία ή πλατφόρμες και ποινικοποίηση;», στα πλαίσια υλοποίησης της τέταρτης χρονιάς δράσεων/διαδικτυακών εκδηλώσεων, που έχουν διατυπωθεί στα ενιαία κείμενα και έχουν αναρτηθεί από τις σχολικές μονάδες, για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ το σύνολο των δράσεων που πραγματοποιούνται και φέτος περιλαμβάνει επιστημονικές ημερίδες/συνέδρια, ερευνητικές καταγραφές και ερωτηματολόγια αποτύπωσης των απόψεων των εκπαιδευτικών, ηλεκτρονικές εκδόσεις των πρακτικών των ημερίδων, κοινές εκδηλώσεις με εκπαιδευτικούς φορείς (εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονεϊκούς φορείς, Παιδαγωγικά Τμήματα), στη βάση των αιτημάτων του Κλάδου, έτσι ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η πολιτική κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

Ακολουθεί η σχετική Ανακοίνωση της ΔΟΕ

Θέμα: Συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση – εμπορευματοποίηση. 1η κεντρική δράση για το 2025.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου, 6:00 μ.μ.

Διαδικτυακή Εκδήλωση της Δ.Ο.Ε.

«Εκπαιδευτική κοινότητα. Επικοινωνία και συνεργασία ή πλατφόρμες και ποινικοποίηση;»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο πλαίσιο του αγώνα μας για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου ξεκινάει η υλοποίηση της τέταρτης χρονιάς δράσεων/ διαδικτυακών εκδηλώσεων της Δ.Ο.Ε., εκδηλώσεων που έχουν διατυπωθεί στα ενιαία κείμενα και έχουν αναρτηθεί από τις σχολικές μονάδες.

Το σύνολο των δράσεων που πραγματοποιούνται και φέτος περιλαμβάνει επιστημονικές ημερίδες/συνέδρια, ερευνητικές καταγραφές και ερωτηματολόγια αποτύπωσης των απόψεων των εκπαιδευτικών, ηλεκτρονικές εκδόσεις των πρακτικών των ημερίδων, κοινές εκδηλώσεις με εκπαιδευτικούς φορείς (εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονεϊκούς φορείς, Παιδαγωγικά Τμήματα), στη βάση των αιτημάτων του Κλάδου, έτσι ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη την πολιτική κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

Η μαζική μας συμμετοχή στις Εκδηλώσεις αποτελεί άλλη μια μορφή αγώνα, στο πλαίσιο της απόφασης της 93ης Γενικής Συνέλευσης, για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, του κοινωνικού αγαθού της γνώσης των μαθητών μας, της παιδαγωγικής μας υπόστασης, της εργασίας μας και της δημοκρατικής λειτουργίας των σχολείων. Η αταλάντευτη στάση χιλιάδων Σχολείων που ανάρτησαν τα ενιαία κείμενα και η γενναία αντίσταση χιλιάδων συναδέλφων που συμμετέχουν στην Α/Α  από την ατομική αξιολόγηση/χειραγώγηση αποτελούν ένδειξη ενότητας και αντίστασης.

Το σύνολο των δράσεων που υλοποιούνται αποτελούν μια προσπάθεια εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και κοινωνικής παρέμβασης, που  τεκμηριώνει θέσεις και αιτήματα του κλάδουεξοπλίζει το εκπαιδευτικό κίνημα, καταδεικνύει την εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησης

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025, με τίτλο: «Εκπαιδευτική κοινότητα. Επικοινωνία και συνεργασία ή πλατφόρμες και ποινικοποίηση;»

 Εισηγητές:

Γιώργος Μόσχος, Νομικός, πρώην Συνήγορος του Παιδιού

Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, μέλος Δ.Σ Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας

Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος,  Διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού

Η Εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο YouTube στον σύνδεσμο:

https://youtube.com/live/Sd9HfSFwejw?feature=share

Οι ερωτήσεις προς τους ομιλητές μπορούν να κατατίθενται γραπτά στον σύνδεσμο:

https://forms.gle/qCX4D7vLDiPA9DSP9

Δείτε επίσης

Μακρή-διώξεις για την αξιολόγηση: Οχι στη μη εφαρμογή του νόμου-Οι συνέπειες-“Ποιο εκπαιδευτικό κίνημα;” 

Συμπαράσταση ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην εκπαιδευτικό Σοφία Καψαλάκη, η οποία διώκεται πειθαρχικά

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply