Τρίτη, 4 Μαρτίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δράσεις Ενεργού Πολίτη-Αρτα: Ημερίδα την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δράσεις Ενεργού Πολίτη-Αρτα: Ημερίδα την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025 – Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Σπουδών «Δράσεις Ενεργού Πολίτη», καθώς και ανάδειξη πρωτοβουλιών που προάγουν την ενεργό πολιτειότητα.

Δράσεις Ενεργού Πολίτη-Αρτα

Επιμορφωτική Ημερίδα

Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2025, 09:00 – 13:00

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) διοργανώνουν την πέμπτη επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «Δράσεις Ενεργού Πολίτη».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025, από τις 09:00 έως τις 13:00, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στους Κωστακιούς Άρτας.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει ως στόχο την παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Σπουδών «Δράσεις Ενεργού Πολίτη», καθώς και την ανάδειξη πρωτοβουλιών που προάγουν την ενεργό πολιτειότητα και τη συμμετοχή των μαθητών/τριών σε ζητήματα κοινωνικής ευθύνης και δημοκρατικού διαλόγου.

Η ημερίδα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν προβλέπεται η έκδοση βεβαιώσεων παρακολούθησης.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: https://act.digitalschool.gov.gr/

Δράσεις ενεργού πολίτη-σχολεία

Οι σχολικές μονάδες της χώρας καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τουλάχιστον μία Δράση Ενεργού Πολίτη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων του σχολικού έτους 2024-2025, σύμφωνα με το υπ. αριθ. πρωτ. 5155/ΓΔ4/17-01-2025 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας και ΕΑΕ του ΥΠΑΙΘΑ κου Ιωάννη Κατσαρού.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι με βάση το νέο Πρόγραμμα Σπουδών «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου επιδιώκεται η προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών με δεξιότητες κριτικής σκέψης, συνεργασίας και κοινωνικής υπευθυνότητας, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες ικανοί να ανταποκριθούν στο συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα δράση και πρωτοβουλίες.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού: Επιμόρφωση 25.800 εκπ/κών από ΙΕΠ και ΕΚΠΑ 

SYNAPSES: Μεγάλο ενδιαφέρον από την Εκπαιδευτική Κοινότητα για το Εργαστήριο «Καλές Πρακτικές για τη Βιώσιμη Πολιτειότητα»

Χρονοδιάγραμμα Πολλαπλού Βιβλίου: Yλοποίηση αξιολόγησης διδακτικών πακέτων έως Ιούλιο 2025 

Παραρτήματα ΝΠΠΕ: Kριτήρια, δείκτες και προϋποθέσεις Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών σπουδών

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply