Παρασκευή, 9 Μαΐου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κτιριακό πρόβλημα ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας: Eνα πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη λύση του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κτιριακό πρόβλημα ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας: Eνα πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη λύση του – Φιλοξενεί μέχρι τώρα 103 μαθητές σε ανεπαρκείς και ακατάλληλες κτιριακές υποδομές.

Κτιριακό πρόβλημα ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας

Ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη λύση του κτιριακού προβλήματος του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Καλλιθέας

Για πρώτη φορά σημειώνεται τόσο ουσιαστική και συντονισμένη ενεργοποίηση για την αντιμετώπιση του τεράστιου κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Καλλιθέας, το οποίο φιλοξενεί 103 μαθητές σε ανεπαρκείς και ακατάλληλες κτιριακές υποδομές.

Μετά από  εισηγήσεις προς τον Δήμαρχο Καλλιθέας, κο Κώστα Ασκούνη, για την ανάδειξη του προβλήματος, ο ίδιος αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης και φρόντισε να δρομολογήσει άμεσα τη συνάντηση με την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., δείχνοντας έμπρακτο ενδιαφέρον. Ενεργή συμμετοχή υπήρξε και από την Ένωση Συλλόγων Δήμου Καλλιθέας.

Προηγήθηκε συνάντηση του Δημάρχου με τη Διευθύντρια του σχολείου, κα Νίκη Χατζηχαλεπλή, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κα Κατερίνα Σωτήρχου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και Αντιδημάρχους από τους όμορους δήμους στους οποίους κατοικούν μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Καλλιθέας, με σκοπό την από κοινού αναζήτηση λύσεων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και συνάντηση των παραπάνω με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας, κο Λεωνίδα Μάντζο και τον Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, κο Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη, επιβεβαιώνοντας τη βαρύτητα και την ανάγκη άμεσης παρέμβασης.

Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. στο σχολείο, παρουσία του Δημάρχου, της Διευθύντριας, της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και μελών του Δ.Σ., έγινε επιτόπια καταγραφή των σοβαρών ελλείψεων και προβλημάτων που επηρεάζουν την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα της μονάδας. Τα μέλη της ΚΤ.ΥΠ. έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία και κατανόηση, εκφράζοντας τη συμφωνία τους στην ανάγκη μετεγκατάστασης του σχολείου σε νέο κτίριο. Παράλληλα, δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν άμεσα σε προσωρινά μέτρα για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί σημείο καμπής και ένα πρώτο, ελπιδοφόρο βήμα για τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος, αντάξιου των αναγκών και των δικαιωμάτων των μαθητών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Καλλιθέας.

Δείτε επίσης

Επίδομα κώφωσης σε κωφούς και βαρήκοους 18 έως 65 ετών ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

Στοιχεία εγγραφών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία: 71.181 παιδιά στα Δημοτικά και 66.931 στα Νηπιαγωγεία 

Τις 25.000 έφτασαν οι αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα-Πειραματικά-Ωνάσεια-Εκκλησιαστικά σχολεία

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply