Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πιερρακάκης: Κάτοχοι ακαδημαϊκών προσόντων μιας χώρας μέλους έχουν δικαίωμα αναγνώρισης των προσόντων σε άλλη χώρα μέλος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πιερρακάκης: Κάτοχοι ακαδημαϊκών προσόντων από μία χώρα μέλος έχουν δικαίωμα της αναγνώρισης των προσόντων σε άλλη χώρα μέλος.

Κάτοχοι ακαδημαϊκών προσόντων

Τη διασφάλιση ότι οι κάτοχοι ακαδημαϊκών προσόντων από μία χώρα μέλος έχουν το δικαίωμα της αναγνώρισης αυτών των προσόντων σε άλλη χώρα μέλος, προσφέρει η Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών σχετικά με την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Υπουργός τόνισε επίσης ότι η κύρωση της Σύμβασης έρχεται ως επιστέγασμα μιας σειράς νομοθετικών πρωτοβουλιών των τελευταίων ετών. Ενοποιεί όσα η χώρα έχει διαχρονικά νομοθετήσει και εκπέμπει το μήνυμα ότι η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται πλήρως με όσα ισχύουν σε όλες τις χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

“Με την κύρωση της Σύμβασης της Λισαβόνας από τη Βουλή των Ελλήνων, η χώρα κλείνει σήμερα μία ακόμα εκκρεμότητα με το παρελθόν. Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα του Συμβουλίου της Ευρώπης που κυρώνει μια σύμβαση που έρχεται από το μακρινό 1997”, ανέφερε χαρακτηριστικά τη στιγμή που η Σύμβαση διευκολύνει την κινητικότητα των νέων ανθρώπων, Ελλήνων και ξένων, μεταξύ κρατών για τις σπουδές τους.

“Η χώρα έχει διαχρονικά χάσει πολύ έδαφος εξαιτίας της λογικής της αδράνειας. Έργο αυτής της Κυβέρνησης είναι να καλύψει το χαμένο έδαφος και να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, ώστε η Ελλάδα να κατακτήσει όλα όσα μας αξίζουν”, κατέληξε ο Υπουργός ΠΑΙΘΑ.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού “Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ευρωπαϊκή περιφέρεια” ψηφίστηκε στη Βουλή την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024.

Δείτε επίσης

Νέο μάθημα στην Α’ Λυκείου από το 2025: Για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία 

Ανακοίνωση βαθμολογιών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2024 Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 

Πλατφόρμα e-εγγραφές: Aιτήσεις για εγγραφή, ανανέωση εγγραφής και μετεγγραφή μαθητών σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΠΕΠΑΛ 

Μητσοτάκης-προσλήψεις στο δημόσιο: Θα ολοκληρώνονται μέσα σε ένα έτος-Αλλαγές στις διαδικασίες ΑΣΕΠ 

Η ανάγκη μόνιμων διορισμών, η “στρεβλή εφαρμογή” του θεσμού του αναπληρωτή και οι άκαρπες προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση